Аксесоари

Всеки прозорец се изработва по индивидуален проект на клиента, за това Ви даваме възможност да изберете и допълнителни аксесоари, които не са за пренебрегване, тъй като допринасят за Вашия комфорт.

Всички Аксесоари се предлагат в същите цветове, в които е и дограмата: бели, златен дъб, махагон и други.

 

 

Вътрешни подпрозоречни первази
 

Профилираната обемна форма с много кухи камери предлага превъзхождащи изолационни качества . Придава завършен вид на монтирания прозорец.

Первазите са устойчиви срещу обичайните за домакинството почистващи препарати, устойчиви на изтъркване, драскане и пепел от цигари.
Водни кръгове, които могат да възникнат от влажни саксии или поставени чаши, може лесно да се почистят.
Нечувствителни към топлина:
Топлинни тестове показват устойчивост при загряване до температура +60? С .
Монтират са заедно с прозореца и затова следва да се поръчат заедно с него, за да се съобрази размера на касата с подпрозоречния перваз.Стандартните ширини са 150 и 200 мм. В изключително редки случаи се използват первази 250 и 300 мм.

 

Алуминиеви водобрани

Външните водобрани се предлагат с размер 100, 150, 200, 250 и 300 мм. в зависимост от индивидуалните желания и необходимости на всеки клиент. Изработени са от алуминий, прахово боядисани. Придават завършен и стилен вид на фасадата. Използват се в следните случаи:

  • Външни первази ( алуминиеви водобрани ) - поради наклонената си форма, външните первази имат една основна функция - служат за по-качествено водоотливане при силни валежи. Освен това придават завършеност на външната страна на зида.
  • Козирки - използват се същите алуминиеви первази, но с по-голяма широчина от поставения в долната част. Поставят се в горната част на прозореца и имат защитна функция - да предпазват от стичане на вода.

Шнапер за Балконска врата

Позволява затварянето на балконската ПВЦ врата отвън. Отварянето й след това става само с лек натиск. Механизмът се състои от две части: едната част се монтира на касата, а другата на крилото на вратата. От външната страна на крилото се монтира и дръжка.

 

Секюрити обков

В около 50% от случаите, на крадци проникването в дома е през прозорец или балконска врата.Дограмата се отключва от външната страна като се преместват заключващите пъпки, които завъртат дръжката. За живущите на първи етаж в жилищни кооперации и къщи Ви препоръчваме секюрити обков. Входните врати са също много често използвани от крадците за проникване в дома. Предлаганите от нас входни врати са оборудване задължително със секюрити обков.

При секюрити обкова пъпките са във формата на гъба и при заключване влизат в насрещника със защитен канал, където не могат да бъдат преместени. Обикновените насрещници се захващат само в пластмасата на дограмата, а тези при секюрити обкова се захващат и в метала.

Предлагаме дръжка с бутон (която се завърта само когато е натиснат бутона) или с ключ (при заключено положение дръжката не може да се завърти). Когато комбинирате секюрити обкова с някоя от посочените дръжки вие осигурявате сигурност на вашият дом. Единствено което могат да направят крадците е да деформират пластмасата на дограмата от външната страна, но не и да отключат прозореца или вратата.