Щори

Фирма "Славов Инвест" ЕООД предлага всички видове щори и слънцезащитни продукти. Повече информация за продуктите, тяхната функционалност, предимства и недостатъци на моделите, особености за монтаж, както и актуалните им цени: може да получите в офиса на фирмата.

Хоризонтални алуминиеви щори

Хоризонталните (венециански) щори са един от най-разпространените методи за светлинен контрол. Те се състоят от пластини (ламели), които се накланят и по този начин спират светлината. Когато пластините са в хоризонтално положение, те могат да се съберат в горният край на прозореца, за пълен достъп на дневната светлина. Хоризонталните алуминиеви щори, са Виж повече...най-разпространен и икономичен вариант, изработени от алуминий с ширина на ламелите 16 или 25 мм. Предлагат се в широка цветова гама, в т.ч. и в имитация на дърво. Хоризонталните щори могат да се закрепят безпроблемно на таван, дограма и стена.На повечето прозорци се монтират щори , които висят свободно.Но за отваряемите части ние препоръчваме на клиента изработката на щори със странично водене, които държат щората винаги плътно към прозореца. Лесни са за експлоатация, демонтират се с лекота, което позволява лесното им почистване. Подходящи за подвижни и наклонени повърхности със странично водене и фиксатори, с ляво и дясно управление.

Хоризонтални щори тип Макси

Специален модел хоризонтални алуминиеви щори за PVC  и  AL. дограма.
Проектирани са така, че да заемат само светлата част на дограмата, не се дупчи профила и, а само стъклодържателя. Ламелите не пречат на дръжката на отваряне.
Предлагат се в два варианта, класически "Макси стандарт" и луксозен "Макси Лукс". Разликата между двата модела се състои Виж повече...в механизма за управление, при първия вариант имаме пръчка и въже, като всяко от тях изпълнява отделна функция. При Макси Лукс имаме едно синджирче, което помага за събиране и въртене на ламелите. Синджирчето е снабдено със стопер, който не му позволява да виси при двуосово отваряне на крилото на прозореца.
Предлагат се с две ширини на ламела: 25мм. и 16 мм

Вертикални щори

Специфичното за тях е, че изцяло заместват пердетата, придават завършеност в интериора на дома и офиса и имат различна степен на пропускваемост, абсорбация и отразяване на слънчевата енергия в зависимост от функционалното предназначение, желано от клиента. Възможни са комбинации на цветове. Вертикалните щори се изработват от Виж повече... висококачествени платове с широка цветова гама, внос от водещите страни в производството на тъкани - Италия и Испания. Вертикалните щори са универсални и изглеждат добре във всяка обстановка. Чрез тях се постига идеален контрол на светлината. Вертикалните щори не само предлагат удобство за очите, но предпазват мебелите и останалото съдържание на помещението от вредното въздействие на слънчевите лъчи. Те са най-доброто решение при закриване на големи прозорци, витрини, плъзгащи се прозорци или цели стени. Възможно е да се изработват щори за наклонени или дъгообразни прозорци. Предлагат се 4 модела на релсовите механизми, осем различни схеми на управление и събиране на плата, ръчно или ел. задвижване, както и различни варианти на монтаж (Стеннен или таванен). Релсовият механизъм се изработва от алуминиев профил, бял, с размер 25мм. височина и 45мм. ширина. Допълнителна екстра е поставянето на декоративен корниз, в които се нанизва един от избраните ламели. Текстилните ленти за вертикални щори са с 2 вида широчина: 89 мм и 127 мм. Предлагат се 15 вида материи (включително негорими и 100% непрозрачни) и общо 164 цвята.Цената се образува от сбора на релсата, на линеен метър и плата, на квадратен метър. Вертикални щори може да се изработят и с алуминиеви ламели ( 100 % непрозрачни ).

Роло щори

Роло щорите са един от най-практичните начини за оформление на вашият интериор. Предпазват вътре като отразяват слънчевата светлина и топлината. Регулират светлината чрез промяна нивото на спускане. Добре се съчетават с пердета. Монтират се на прозореца, на стената или тавана. Изработват се по точни размери. Допълнително, текстилът на щорите, може да се води във Виж повече...водачи, а ролото да се крие в кутия. ( модел "Елеганс" ) Може да избирате между система с водачи и без водачи. Платовете са антистатични и лесни за почистване. Щората се управлява посредством фино синджирче - когато плата стигне желаното от Вас положение, просто спирате - не е необходимо нищо да застопорявате. В наличност е голямо разнообразие от материи, като такива изолиращи светлината, от тюл, екранни, полиестерни, памучни и акрилни. Тези щори са идеални за вашия дом, офис и вила. Нововъведението при щори Роло,е че те се изработват с нов вид механизъм за управление, който притежава по-добра устойчивост и удължава срока на експлоатация на щората. Типът окачване на Ролото е мултифункционален, т.е. може да се монтира както стенно, така и таванно. Използваните тъкани са негорими материи, които не променят характеристиките си при дълга употреба. Платовете, от които се изработват Роло са с различна степен на пропускаемост, абсорбция и отразяване на слънчевата светлина и топлина. Съставени са от 100% полиестер. Различната дебелина, плътност и рефлектиране на соларната енергия придават различно функционално предназначение на щората. По-плътната материя осигурява по-голяма защита от слънчеви лъчи и по-добро затъмнение в помещенията. Соларно защитния плат е с уникална способност. Нуждата от максимално предпазване от вредното влияние на слънцето налага създаването на такъв вид материя. Отразяващото покритие е само от едната страна на лентата. Това означава, че цвета и качеството на тъканта от опаковата страна са подсигурени (подплатени). Всички текстилни тъкани за Роло щори отблъскват праха, за това не се нуждаят от почистване. Руло Елеганс Руло щори модел "елеганс" са нов модел, разработен за PVC и алуминиева дограма, със заоблен декоративен профил и елегантни алуминиеви водачи. Руло щората фино приляга към дограмата, спирайки притока на светлината и видимостта. Освен богат избор на материи и цветове Ви предлагаме и избор на цветове за профилите и водачите на щорите - бяло, кафяво и 6 имитации на дърво. Този модел щори са проектирани така, че не се дупчи профила на дограмата. Монтажа става върху стъклодържателите, а водачите и се лепят по дължината им.

Плисе щори

Изключително ефектен продукт! Плисе щорите са едно интересно решение за оформлението на Вашите прозорци. Съвременният дизайн на помещенията изисква включването на нестандартни форми: триъгълни прозорци, елементи на арка, панорамни прозорци със сложна конфигурация. Ако при тяхното декориране желаете да избягате от строгите вертикални или хоризонтални линии Виж повече...на традиционните модели, то трябва да се насочите към плисе щори. Изработват се както от антистатични материали, така и от текстили със сребърна промазка за постигане на по-добра светло- и топлоизолация. Екзотичен вид на помещенията могат да придадат щорите "ден и нощ", изработени от два модела разноцветни тъкани, с различна степен на светлоотражение и пропускливост. Това дава възможност да се експериментира със светлината в посещенията. Плисе щорите комбинират ултра модерен дизайн и великолепен контрол на светлината, редукция на температурата и видимостта. Покриват голям спектър от прозорци с неправилни форми, запазвайки своята функционалност и различни форми на управление. Предлагаме Ви 3 начина на управление, 9 модела на движение на плата и модел "ден и нощ".

Плисе и дует щори
Платовете за Плисе щори (20 мм гънки) предлагат специфичен вид и гама от полупрозрачни до 100% затъмняващи платове, негорими, антистатични и влагозащитени платове, включително платове с рисунки и мотиви за детски стаи. Платовете за Дует щори имитират структурата на пчелната пита (в разрез - шестоъгълник) и имат отлични термоизолационни характеристики. Още повече двустенната структура на плата го прави екстремно здрав, ширината на гънките се запазва еднаква по цялата височина на щората. Плисе & Дует щорите модел "ден & нощ" съчетават два различни плата в една щора - най-често единия плат е полупрозрачен (за през деня), а другия плат е 100% непрозрачен (за през нощта). С движението на средния профил определяте кой плат е разпънат и кой плат е събран. Възможни са и всякакви междинни положения на двата плата. В зависимост от начина на управление Ви предлагаме следните два модела плисе & дует щори: АО 30 - свободно висяща щора за вертикални прозорци, управление чрез корда и стоп механизъм; ВВ 30 - щора с обтегнати корди (фиксирани към прозореца), подходяща за прозорци с наклон от 0º до 15º . Събирането и спускането на плата се осъществява чрез местене на профила на щората.

Външни ролетни щори

Външните ролетни щори се монтират от външната страна на прозореца и изпълняват функцията на капаци. Те предпазват не само от светлина и директни слънчеви лъчи, но и от външните температури. Пространството между щората и стъклото, служи като изолация и по този начин намалява загубата на топлина през прозорците и вратите. Щори с които пестите енергия чрез Виж повече...изолация. Могат да намалят летните температури в стаята с до 6 градуса и да повишат зимните с до 5 градуса. Устойчиви на метеорологични въздействия, лесни за поддръжка. Изключително надеждни механизми на задвижване и начини на управлениe. Външните ролетни щори осигуряват добра шумо и топлоизолация. Този вид щори предпазват и дограмата на прозореца от въздействието на времето. Когато са напълно затворени, те не само спират слънчевите лъчи, но и Ви предпазват от крадци, намаляват разходите за отопление, намаляват нивото на външния шум и Ви дават пълно уединение. Независимо дали е наклонен прозорец на таванско помещение, балкон или врата на паркинг гараж, почти всеки вид прозорец или врата , може да бъде покрит с външни ролетни щори. Стандартно щората се управлява чрез въже. Този механизъм може да се замени от манивела или електрически мотор. Това е задължително при по големи размери щори, защото тогава стават прекалено тежки за управление със стандартния механизъм. Съвременните външни ролетни щори, могат спокойно да изпълняват функцията и на решетки, които да защитят вашия дом от взлом. Има възможност да се монтират резета , които да заключат щората и по този начин да попречат на нейното отваряне отвън. Задвижваните от ел.мотор щори се заключват автоматично при затворено положение, тъй като автоматиката на мотора , пречи да бъдат повдигнати ръчно. Външните ролетни щори се състоят от кутия в която се събират ламелите на щората при вдигнато положение, водачи и самите ламели. Водачите на щорите се монтират към дограмата или със странично набити дюбели в нишата на прозореца. Кутията се закрепя върху водачите Външните ролетни щори разполагат с полезни екстри, като например – датчик за вятър и датчик за светлина, който автоматично вдига и сваля щората при избраните от вас стойности. Накратко предимствата на външните ролетни щори са следните : - зашита от горещите слънчевите лъчи през лятото; - запазват топлината през студените зимни дни ; - намаляват шума отвън; - допълнително подсигуряват дома от любопитни погледи и кражба. - позициониране пред дограма, върху стена и с обърната кутия. Според вкуса или приложението , за създаването на външните ролетни щори се използват различни материали – PVC или алуминий. ( а може и комбинирано ) Ако целта ви е да постигнете максимално ефективна изолация, препоръчваме външни ролетни щори, изработени от алуминий. При тях, най-долния ламел е изработен по специален начин, от по-дебел алуминий, като допълнително е поставено гумено уплътнение ,а алуминиевите панели са пълни полиуретанова пяна, което усилва изолиращите свойства на този вид щори.

Външни Ролетни Щори Модел PVC 2

Външно ролетните щорите модел PVC 2 са един хибрид между PVC и Алуминиева щора – на практика само ламелата е от PVC, всичко останало – кутия, конзоли, механизми са от алуминиеви външни ролетни щори. Така се постига оптимален баланс между качество, функционалност и цена. Монтират от външната страна на дограмата и могат да бъдат управлявани както ръчно – чрез табакера или манивела, така и чрез електродвигател – посредством бутон или дистанционно. Възможно е монтиране на датчици ( за вятър, слънце или дъжд) за автоматично управление на една или група от щори. Максималната ширина е 240 см, а максималната височина е 250 см. Допалнителни екстри кам тези щори са: Алуминиеви профили за изнесен монтаж, резета (само ако местото позволява), манивела, Ал. козирка 15 см. или 21 см. (при наличие на изолация е невъзможно поставянето) и чупещо рамо.

Възможно е с Външните Ролетни Щори да се “покрие” цяла тераса, вместо да се остъклява с дограма. Фирмата има голям опит с направата на такива конструкции.

Сенници

Модерни и практични, сенниците Ви защитават от вредните слънчеви лъчи и дъжда, и същевременно разширяват дома Ви извън неговите стени. Сенниците ще превърнат Вашия двор или тераса в атрактивно и функционално жилищно пространство с едно движение на дистанционното или манивелата. Предлага се богата гама от цветове и десени на Виж повече...PVC или акрилни платове, а качеството на тъкaнта гарантира дълги години пълноцветна красота, без притеснения от избеляване или прокъсване. Сенникът е изделие за предпазване от слънце. Осигурява комфорт и същевременно предпазва от изгаряне. В зависимост от вида и площта на мястото, на което трябва да се монтира сенника, се определя моделът и конструкцията. Сенникът има следните предимства:
  1. Той е средство за красива и ефективна защита от слънце, вятър и дъжд.
  2. Спира прекият контакт с лъчите.
  3. Филтрира слънчевите лъчи като спира вредните UV лъчи.
  4. Предпазва от изгаряне.
  5. Не запарва.
  6. Намалява температурата в помещението с над 7º C.
  7. Не спира притока на естествена светлина.
  8. Предпазва от избеляване изложените стоки на витрините на магазините и на мебелите във Вашата градина или тераса.
  9. Почти всички модели имат възможност да бъдат с ел. задвижване и с датчик за вятър или вятър/слънце за по-висока степен на защита.
  10. Богата гама от цветове.
  11. Изработва се по индивидуален размер на клиента.
  12. Създава уют.

Предлагаме Ви изделия със съвременен дизайн, устойчиви механизми, лесна експлоатация, изработени изцяло с алуминиева конструкция - осигуряват защита и комфорт в горещите летни дни. Сенниците са подходящи за функционално декоративно оформление на витрини, тераси, прозорци, външни, площадки на търговски обекти и други.