Гипсокартон

Гипсокартонът е един много надежден и най-важното – икономичен материал, както при реновиране на стари сгради, така и при ново строителство. С конструкции от гипсокартон пестите място, време и пари.
Едновременно с всички гореизброени характеристики, той е  биологично безвреден и екологичен материал, който може да се прилага във всякакви помещения, дори в такива с повишени хигиенни изисквания.
Стандартните гипсокартонени плоскости създават повърхност, подходяща за боядисване, тапициране и гипсова шпакловка. Те се прилагат в системи за преградни стени, предстенни обшивки и стенни облицовки и окачени тавани.

Ние предлагаме цялостни решения за домове и офиси, които включват проектиране, монтаж, поставяне на осветление, шпакловане и боядисване. Предлагаме също така и реновиране на стари сгради.

Окачени тавани от гипсокартон

Предимствата на окачените тавани от гипсокартон са :

 • Естетически издържани;
 • Ограничението във формата зависи от въображението ви и всяка една ваша дизайнерска мечта може да бъде осъществена;
 • Гипсокартона има много добро огнеупорни и водоустойчиви качества;
 • Абсолютно хигиенични;
 • Топлоизолация и звукоизолация;
 • Сравнително евтино решение;
 • Дълъг живот на амортизация

Друга важна характеристика на окачените тавани от гипсокартон, която е нужно да знаете е, че те биха могли да бъдат както на едно ниво, така и на много нива. Ние ще изработим всяка фигура и форма, която ви хрумне, за да бъде вашият интериор уникален.


Преградни стени от гипсокартон


Все повече хора и фирми се обръщат към умното и удобно решение за разделяне на помещения – преградните стени от гипсокартон. Това е един наистина максимално улеснен и много евтин начин да оформите желаното от вас помещение по ваш вкус. Благодарение на своите конструкторски възможности, преградните стени от гипсокартон позволяват да се изпълнят и най-перспективните дизайнерски решения. Качествено изградената преградна стена е в състояние да Ви служи дълги години и да промени изцяло облика на дома.

 

 

Стенни обшивки от гипсокартон

Стенните облицовки с гипсокартон заместват стандартната мазилка и се изпозват за ремонт и реставрацияна стари помещения и облицовка на нови тухлени и бетонни стени.
Поради ниското си тегло,бързия монтаж и липсата на мокри процеси при работа сроковете за ремонта се съкращават значително, а натоварванията върху носещите колони и греди се намаляват в пъти. В допълнение е и възможността за перфектна топлоизолация.
  Подходящи са както за жилищни площи, така и за офиси и административни сгради, във влажни помещения, както и като основа за полагане на плочки.
Ако желаете да подобрите топлоизолационните или звукоизолационните свойства на стените си, това може да стане бързо и евтино с обшивка от гипсокартон. Подобно на преградната стена, в обшивката могат да се полагат различни материали и инсталации.
В зависимост от нуждите ви можем да ви предложим различни видове предстенни обшивки от гипсокартон.

 

Растерни тавани

Окаченият растерентаван е приложим предимно в офиси, пройзводствени, обществени, жилищни сгради, хотели, болници и магазини. Паната са заменяеми, лесни за подръжка и това ги прави още по практични и универсални за интериорни решения. Има и метални окачени тавани / пана или ламели / които са предимно за външен монтаж. Те не са зависими от атмосферните условия, което ги прави приложими почти навсякъде където има прах, влага или директна слънчева светлина.

 

 • Чудесен вариант за да използвате окачен таван когато се налага да се скрият : климатични, пожаро или електро инсталации.
 • Добра топло и звуко изолация. Издържат на постоянен огън до 180 мин.
 • Растерният таван има няколко вида с устоичивост на влажност: 60% , 90% , 95%..
 • Паната за окаченият таван имат голямо разнообразие от цветове, шарки и обкантване.
 • След време когато се замърси окаченият таван просто трябва да свалите паната, да измиете с вода профилите а паната можете да се боядисат с латекс .

На снимките по долу:

изграждане на окачен таван с гипсокартон на собствения ни цех за производство на врати и мебели.