Аксесоари

Всеки прозорец се изработва по индивидуален проект на клиента, за това Ви даваме възможност да изберете и допълнителни аксесоари, които не са за пренебрегване, тъй като допринасят за Вашия комфорт.

Всички Аксесоари се предлагат в същите цветове, в които е и дограмата: бели, златен дъб, махагон и други.

Вътрешни подпрозоречни первази


Профилираната обемна форма с много кухи камери предлага превъзхождащи изолационни качества . Придава завършен вид на монтирания прозорец.

Первазите са устойчиви срещу обичайните за домакинството почистващи препарати, устойчиви на изтъркване, драскане и пепел от цигари.
Водни кръгове, които могат да възникнат от влажни саксии или поставени чаши, може лесно да се почистят.
Нечувствителни към топлина:
Топлинни тестове показват устойчивост при загряване до температура +60? С .
Монтират са заедно с прозореца и затова следва да се поръчат заедно с него, за да се съобрази размера на касата с подпрозоречния перваз.Стандартните ширини са 150 и 200 мм. В изключително редки случаи се използват первази 250 и 300 мм.

 

Алуминиев водобран

Външните водобрани се предлагат с размер 100, 150, 200, 250 и 300 мм. в зависимост от индивидуалните желания и необходимости на всеки клиент Изработени са от алуминий, прахово боядисани. Придават завършен и стилен вид на фасадата. Използват се в следните случаи:

  • Външни первази ( алуминиеви водобрани ) - поради наклонената си форма, външните первази имат една основна функция - служат за по-качествено водоотливане при силни валежи. Освен това придават завършеност на външната страна на зида.
  • Козирки - използват се същите алуминиеви первази, но с по-голяма широчина от поставения в долната част. Поставят се в горната част на прозореца и имат защитна функция - да предпазват от стичане на вода.

 

 

Мрежи против насекоми

Съвременните мрежи против насекоми се предлагат в няколко разновидности като начин на отваряне.

- ролетна комарна мрежа – навиват се удобно в горния край на прозореца, когато не са необходими. Това е оптималният вариант за противонасекомна мрежа – удобна, надеждна, дълготрайна. Единственият недостатък е сравнително високата цена. Удачно е използването на ролетните комарни мрежи при френски прозорци и в съчетание с Външни Ролетни Щори.

- статична комарна мрежа - подходящи за всички видове прозорци, при които не се налага  преместването на мрежата; най-удачни са за монтиране на прозорци, които се използват само за проветряване на помещението.
- комарна мрежа на панти - мрежите в рамка се инсталират като допълнително крило на прозореца обикновено от външната страна на дограмата. Те се отварят навън като допълнителен прозорец. Комарните мрежи на панти са надеждни , създават удобство и са с по-ниска себестойност в сравнение с ролетните.
Това са и най-масово използваните комарници. Подмяната на мрежата след години става бързо и евтино. Това че са монтирани на панти позволява тяхното откачане от дограмата за да бъдат почистени и измити от натрупания прах, и след това отново да се поставят.

 

Шнапер за Балконска врата

Позволява затварянето на балконската ПВЦ врата отвън. Отварянето й след това става само с лек натиск. Механизмът се състои от две части: едната част се монтира на касата, а другата на крилото на вратата.

 

 

Секюрити обков

В около 50% от случаите, на крадци проникването в дома е през прозорец или балконска врата.тест секюрити обковДограмата се отключва от външната страна като се преместват заключващите пъпки, които завъртат дръжката.За живущите на първи етаж в жилищни кооперации и къщи Ви препоръчваме секюрити обков.Входните врати са също много често използвани от крадците за проникване в дома. Предлаганите от нас входни врати са оборудване задължително със секюрити обков.

При секюрити обкова пъпките са във формата на гъба и при заключване влизат в насрещника съссекюрити обков защитен канал ,където не могат да бъдат преместени.Обикновените насрещници се захващат само в пластмасата на дограмата, а тези при секюрити обкова се захващат и в метала.

Предлагаме дръжка с бутон (която се завърта само когато е натиснат бутона) или с ключ (при заключено положение дръжката не може да се завърти).дръжки на секюрити обковКогато комбинирате секюрити обкова с някоя от посочените дръжки вие осигурявате сигурност на вашият дом.Единствено което могат да направят крадците е да деформират пластмасата на дограмата от външната страна, но не и да отключат прозореца или вратата.